|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
16/08/1995 |
Data da última atualização: |
01/03/2023 |
Autoria: |
DYNIA, J. F.; MOREIRA, G. N. C.; BLOISE, R. M.; CASTRO, A. F. de; MENEGUELLI, N. do A.; RAMALHO FILHO, A. |
Afiliação: |
JOSE FLAVIO DYNIA, SNLCS; GISA NARA CASTELLINI MOREIRA, SNLCS; RAPHAEL MINOTTI BLOISE, SNLCS; ABEILARD FERNANDO DE CASTRO, SNLCS; NELI DO AMARAL MENEGUELLI, SNLCS; ANTONIO RAMALHO FILHO, SUPLAN. |
Título: |
Recomendação de fertilizantes e corretivos baseada em quatro níveis de exigência dos solos. |
Ano de publicação: |
1979 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: EMBRAPA-SNLCS, 1979. |
Páginas: |
34 p. |
Série: |
(EMBRAPA-SNLCS. Miscelânea, 2). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Trata-se de mais uma contribuição de aplicação a curto e longo prazos, fornecendo instrumentos de decisão a entidades incumbidas de solucionar problemas de suprimento de fertilizantes e corretivos no país. Fornece subsídios para uma projeção de demanda, com reflexos na política de autossuficiência deste importante insumo agrícola. |
Palavras-Chave: |
Adubo químico; Correção do solo; Corrective dressing; Corretivos; Fertilizantes; Fertilizer; Recomendação; Soil testing; Solos. |
Thesagro: |
Adubo; Análise do Solo; Corretivo; Fertilizante; Solo. |
Thesaurus Nal: |
fertilizers. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212097/1/SNLCS-Miscelania-2-1979.pdf
|
Marc: |
LEADER 01342nam a2200373 a 4500 001 2121481 005 2023-03-01 008 1979 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aDYNIA, J. F. 245 $aRecomendação de fertilizantes e corretivos baseada em quatro níveis de exigência dos solos. 260 $aRio de Janeiro: EMBRAPA-SNLCS$c1979 300 $a34 p. 490 $a(EMBRAPA-SNLCS. Miscelânea, 2). 520 $aTrata-se de mais uma contribuição de aplicação a curto e longo prazos, fornecendo instrumentos de decisão a entidades incumbidas de solucionar problemas de suprimento de fertilizantes e corretivos no país. Fornece subsídios para uma projeção de demanda, com reflexos na política de autossuficiência deste importante insumo agrícola. 650 $afertilizers 650 $aAdubo 650 $aAnálise do Solo 650 $aCorretivo 650 $aFertilizante 650 $aSolo 653 $aAdubo químico 653 $aCorreção do solo 653 $aCorrective dressing 653 $aCorretivos 653 $aFertilizantes 653 $aFertilizer 653 $aRecomendação 653 $aSoil testing 653 $aSolos 700 1 $aMOREIRA, G. N. C. 700 1 $aBLOISE, R. M. 700 1 $aCASTRO, A. F. de 700 1 $aMENEGUELLI, N. do A. 700 1 $aRAMALHO FILHO, A.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
17/12/2021 |
Data da última atualização: |
27/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PRESTES, A. A.; VARGAS, M. O.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; PRUDENCIO, E. S. |
Afiliação: |
AMANDA ALVES PRESTES, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Alimentos, Universidade Federal de Santa Catarina; MARYELLA OSÓRIO VARGAS, Universidade Federal de Santa Catarina; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; ERICK ALMEIDA ESMERINO, Instituto federal do Rio de Janeiro; RAMON SILVA, Instituto federal do Rio de Janeiro; ELANE SCHWINDEN PRUDENCIO, Universidade Federal de Santa Catarina. |
Título: |
How to improve the functionality, nutritional value and health properties of fermented milks added of fruits bioactive compounds: a review. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 42, e17721, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/fst.17721 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Fermented milks, with diverse manufacturing, fermentations and specific strains, have been consumed around the world, with a millennial knowledge of their production. These dairy products have a potential nutritional value, taking food industries to invest, nowadays, in dairy products with a functional and healthy appeal due to the changes in the habits and diet of the population. The addition of natural ingredients from vegetables and fruits into fermented milks is a tendency nowadays. The inclusion of natural additives may change the texture, composition, sensory attributes and increase of the shelf life since some compounds are related to have a high antioxidant activity, which decreases the development of deteriorating microorganisms. These called bioactive compounds are synthesized by plants and also may contribute to the fermented milk formulation, in special from fruits, which increase the sensory acceptance. Several classes of fruits bioactive compounds are associated to several health benefits and are a base of many studies about functional fermented milks, reported in this review. This theory background becomes essential for future studies and dairy products development. |
Palavras-Chave: |
Alimento funcional; Atividade antioxidante; Functional food. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidant activity; Dairy products; Natural additives; Prebiotics. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1138019/1/FST-2022-HowImproveMilksAddedFruitsBioactive.pdf
|
Marc: |
LEADER 02074naa a2200277 a 4500 001 2138019 005 2022-07-27 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/fst.17721$2DOI 100 1 $aPRESTES, A. A. 245 $aHow to improve the functionality, nutritional value and health properties of fermented milks added of fruits bioactive compounds$ba review.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aFermented milks, with diverse manufacturing, fermentations and specific strains, have been consumed around the world, with a millennial knowledge of their production. These dairy products have a potential nutritional value, taking food industries to invest, nowadays, in dairy products with a functional and healthy appeal due to the changes in the habits and diet of the population. The addition of natural ingredients from vegetables and fruits into fermented milks is a tendency nowadays. The inclusion of natural additives may change the texture, composition, sensory attributes and increase of the shelf life since some compounds are related to have a high antioxidant activity, which decreases the development of deteriorating microorganisms. These called bioactive compounds are synthesized by plants and also may contribute to the fermented milk formulation, in special from fruits, which increase the sensory acceptance. Several classes of fruits bioactive compounds are associated to several health benefits and are a base of many studies about functional fermented milks, reported in this review. This theory background becomes essential for future studies and dairy products development. 650 $aAntioxidant activity 650 $aDairy products 650 $aNatural additives 650 $aPrebiotics 653 $aAlimento funcional 653 $aAtividade antioxidante 653 $aFunctional food 700 1 $aVARGAS, M. O. 700 1 $aHELM, C. V. 700 1 $aESMERINO, E. A. 700 1 $aSILVA, R. 700 1 $aPRUDENCIO, E. S. 773 $tFood Science and Technology$gv. 42, e17721, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|